27.11.2012 25559

NURDAN VE AHMET ORHAN OĞUZ ORTAOKULU TARİHÇE

Okulumuz 1987 yılında Hayırsever iş adamı Ahmet Orhan Oğuz tarafından 5 derslik olarak inşa edilmiş, 2001-2002 eğitim-öğretim yılına kadar  Orhan Oğuz İlkokulu olarak hizmet vermiştir. Zorunlu eğitimin 8 yıla çıkmasıyla eski bina ihtiyaca cevap veremez hale gelmiştir. Hayırsever iş adamı Ahmet Orhan Oğuz ve eşi Nurdan Oğuz okulumuza 18 derslikli bina yaptırmış ve okulumuz yeni hali ile 2001-2002 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlköğretim Okulu olarak hizmet vermiştir.

Okulumuz 1 müdür odası,2 müdür yardımcısı odası,1 öğretmenler odası, 1 Konferans Salonu, 1 Kütüphane ve Akıl Oyunları Salonu ,1 Robotik Kodlama Atölyesi, 1 Fen Laboratuvarı ve 23 derslikten oluşmaktadır. 2005-2006 yılında bütün sınıflarımızda internet ağı, bilgisayar, TV kurulumu tamamlanmıştır. Böylece eğitimde, yüzde yüz bilgisayar desteği sağlanmıştır. 2007-2008 yılında ise sınıflara akıllı tahtalar takılmaya başlanmıştır. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren Okulumuz ikili eğitime geçmek zorunda kalınmıştır. 4+4+4 Eğitim sistemi uygalamaya geçildiği yıl Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu ve Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu aynı binaları kullanarak hizmet vermiştir.  2018 Yılında Hayırseverlerimiz Ahmet Orhan Oğuz ve Nurdan OĞUZ'un katkıları ile  müstakil Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu binası yapılmıştır. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem itibariyle Normal Eğitime geçilmiştir.

Okulumuz 612 öğrenciye  3 yönetici, 40 öğretmen, ve 3 Temizlik personeli ile hizmet vermektedir

OKULUMUZUN VİZYONU

Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, demokratik yaşam kurallarını özümsemiş; teknolojik gelişmelere açık, tüm insanlara sevgi, saygı, sorumluluk duygusuyla yaklaşabilen bireyler yetiştirmek için, her türlü kaynağı etkili ve verimli kullanarak;Türkiye'nin beklediği mutlu geleceğe ve bu ülkenin yetiştirdiği aydınlık ve üretken zihinlere;kendini gerçekleştirme imkanı sağlamaktır.

OKULUMUZUN MİSYONU
Akademik başarıda lider,sosyal ve kültürel alanda örnek bir eğitim kurumu olmak.